Fotos

A miskolci Herman Ottó Gimnázium és a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium diákjai és oktatói. A Rákóczi Szövetség által szervezett Gloria Victis történelmi vetélkedő díjazottjai Rómában, a Szent István Házban, a Misszió Tours utazási iroda szervezésében.

2022. november 26 – Adventi lelki nap és adventi koszorú készítése a Szent István Házban

A Városok, Falvak Szövetségének támogatásával megvalósult program keretében Mátraderecske mutatkozott be a Szent István Házban. Íme néhány pillanatkép a kézműves foglalkozással, gasztronómiai és népművészeti bemutatóval is egybekötött sokszínű, kellemes hangulatban együtt töltött estéről.

A VIA SACRA zarándok utazási iroda zarándokcsoportja.

A Szombathelyi Szőlősi Jézus Szíve templom “Szőllőszemek” csoportja. Köszönjük, hogy a Szent István Házat választottátok zarándoklatotok idejére!

Az első gyalogos zarándokcsoport megérkezett Montefiasconéból Rómába a Pannon Pilgrim utazási iroda segítségével. Köszönjük, hogy a Szent István Házat választottátok!

Nem akarok – Nemes Nagy Ágnes 100 Különleges, meghitt koncertszínházi előadással emlékezett Nemes Nagy Ágnesre Vecsei H. Miklós alkotótársaival – 2022. október 10-én Rómában debütált a Nem akarok.

Az Angelica Leánykar a Szent István HázbanKöszönjük a gyönyörű koncerteket!

Magyar nyelvi hét a Szent István Házban

A Szent István Ház adott otthont az óvodás és kisiskolás gyerekek részére megrendezett Magyar nyelvi hétnek.Az öt nap keretének legfontosabb része a mese és a mesélés volt.A meséken keresztül gazdagodott a gyerekek szókincse. Helyet kaptak a mesék szereplőinek, a mesékhez tartozó kellékeknek, eszközöknek elkészítése, valamint sok zenés, kézműves program.Juhászné Bisztray Júlia jóvoltából a gyerekek moldvai táncokat is tanultak. Természetesen nem hiányozhattak a szabadban való népi és egyéb játékok sem.A foglalkozások jó hangulatban, derűs, motiváló, szeretetteljes légkörben, játékos és változatos formában valósultak meg. Foglalkozásvezetők Takács Mónika és Varga Nikolett voltak. Íme pár beszédes kép:

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász zarándokcsoportjaKöszönjük, hogy ismét a Szent István Házat választották!

2022. évi római Masters Európa-bajnokság két magyar versenyzője a Szent István Házban. A 82 éves Szilváné dr. Graffjódy Eszter, az Egri Senior Uszó-Klub versenyzője 800 m gyorsúszásban bronzérmet szerzett. Gratulálunk! Kolba Mihály a Vérvidrák – Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda versenyzője 50 és 100 m gyorsúszásban versenyez.

A szentgotthárdi Nagyboldogasszony Plébánia zarándokcsoportja. Köszönjük, hogy a Szent István Házat választották!

Szent István napi megemlékezés a római Szent István Házban.Dr. Németh Norbert atya, a római Pápai Magyar Intézet rektora mutatott be ünnepi szentmisét a római magyar közösség és a Rómába zarándokló magyarok részvételével.

Köszönjük, hogy a Szent István Házat választotta a nagykőrösi zarándokcsoport római tartózkodásuk idejére.

Sok szeretettel várjuk kedves leendő vendégeinket a Szent István Házban! A Rómában elengedhetetlen gyaloglás feltétele a tartalmas reggeli…..íme a miénk:

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Családügyi Bizottságának képviselői a Családok X. Világtalálkozóján vettek részt Rómában Marton Zsolt váci megyéspüspök és a bizottság elnökének vezetésével.

A budapesti Patrona Hungariae Gimnázium 12/A osztályának tagjai a sikeres érettségi vizsgát követően Rómába zarándokoltak hálát adni az elmúlt évekért és útravalót nyerni a következőkhöz. A csoportot kísérte Győri Lívia M. Réka osztályfőnök, Pour Zsuzsanna osztályfőnök-helyettes és Sümeghy Kata szervező. Köszönjük, hogy a Szent István Házat választották.

Az Agapé Pünkösdi Gyülekezet tagjai zarándoklaton jártak Rómában és a Szent István Házban

Zarándoklaton Rómában és a Szent István Házban a Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend Magyar Nagyperjelségének rendtagjai

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász önkéntes segítői a 30 éves szolgálatban eltöltött évért hálaadó zarándoklatra érkeztek Rómába és a Szent István Házba

A szegedi Szent Gellért Szeminárium zarándoklatra érkezett a Szent István Házba

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkárságának vezetői római zarándoklatra érkeztek a Szent István Házba

A szombathelyi VOX Savariae Ökumenikus Vegyeskar a Szent István HázbanKöszönjük a kórusnak a zenei szolgálatot Mindszenty bíboros halálának évfordulója, illetve a felújított Villa Mater Redemptoris zarándokház szentelése alkalmából tartott szentmiséken.

dr. Kránitz Mihály atya, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem professzorának látogatása

Dr. Kovács Gergely, gyulafehérvári érsek látogatása a Szent István Házban

Dr. Kiss-Rigó László, szeged – csanádi megyéspüspök látogatása a Szent István Házban.

Luca – napi vígasság a Szent István Házban a Cifra Műhely Egyesülettel és a Figurás Bandával (2021. 12. 11.)

Moldvai táncház – (2021. 11. 29.)

Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység

Adventi koszorúk készítése (2021. 11. 27.)

Ringató – Zeneovi (2021. 11. 27.)

Ringató – Zeneovi (2021. 11. 06.)

Ringató – Zeneovi (2021.10.16.)

Haussegnung

Foto: Bókay László

Einzelzimmer

Doppelzimmer

Dreibettzimmer

Doppelzimmer mit Etagenbett

Nach der Renovierung

2021.11.17.